top of page
Boat in the Sea

OMGEVING

Ons tiny house op wielen staat op een unieke plek op camping it Soal (www.itsoal.nl) en ligt in de regio Waterland van Friesland. Dit Zuidwestelijke deel van de provincie is een prachtig divers gebied waar je kunt genieten van veel water en land die elkaar steeds beïnvloeden. De VVV heeft voor Camping it Soal de leukste tips voor jou op een rij gezet.

Elfstedenstad Workum. De camping ligt naast Elfstedenstadje Workum en heeft al stadsrechten sinds 1399. Een wandeling door deze voormalige oude handelsstad brengt je langs prachtige trapgeveltjes, zadeldaken en de Grote of Sint-Getrudiskerk. Vergeet ook niet de fontein te bezoeken, onderdeel van het project 11fountains.

Fiets- wandel- en vaar routes. Je kunt geen genoeg krijgen van wandelen, maar wilt niet steeds hetzelfde blokje om? Kilometers maken met je fiets? Roeien tot je een ons weegt? De batterij van je elektrische sloep leegvaren terwijl je je eigen batterij oplaadt? We zijn allemaal buitenmensen en die horen in de natuur. Vergeet de sportschool en kom hier je sportieve selfies maken. In het bos, op het water, over dijk, langs de Elfsteden, we got you!

Watersport. De ultieme natuurbeleving, de wind door je haar, de zon op je huid. Eindeloze watervlaktes of intieme sloten en kanaaltjes. Waterland van Friesland het watersportparadijs bij uitstek! Gewoon een dagje zeilen met vrienden of een langere watersportvakantie. Wist je dat er in Zuidwest Friesland ruim 350 gratis aanlegplaatsen te vinden zijn? Ruim 50 zijn midden in de Friese wateren te vinden. Leg je aan bij zo'n geel-blauwe MarBoei, dan is die plek even helemaal voor jou alleen. Op het strand voor de camping kan surf en kite les worden gevolgd of materiaal worden gehuurd.

Kids. Voor gezinnen met kinderen is van alles te beleven in Waterland van Friesland. Zon, zand, bos en water zorgen voor voldoende afwisseling. Bij regenachtig weer met laarzen aan de natuur in of onder de zomerzon een stoere hut bouwen; alles is mogelijk. Of wat dacht je van een week zeilkamp in Waterland van Friesland. Haal je zeildiploma én maak vrienden voor het leven.

Cultuur en musea. Dat Fryslân en Waterland van Friesland rijk zijn aan cultureel erfgoed is geen wonder. Niet voor niets was Leeuwarden Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa. En dat vind je overal terug. Van een klein en intiem streekmuseum tot groots en van UNESCO wereldformaat. Bijzondere ontmoetingen met de ambachten van toen geven kleur aan Friesland en aan jouw dag en die van de (klein)kinderen. Neem ook vooral de kinderen mee, want juist voor hen zijn er bijzondere speciale routes en doe-activiteiten.

Eten & drinken. Of je nu van zoet, hartig of iets anders houdt, er is altijd wel een Fries lekkernij waar je van kunt smullen. Vraag bij de bakker eens naar een lekkernij zoals een oranjekoek, dúmkes of sûkerbôle. Of probeer Friese nagel- en schapenkaas van een lokale boer of kaasboerderij Nylander in Workum. Soms vind je zelfs bij boeren melktapmachines voor het tappen van je eigen glaasje melk. Tap je liever een Fries biertje? Dan is de bierbrouwerij in Bolsward wel iets voor jou. Veel restaurants hier hebben wel zo'n lekker streekgerecht of streekdrankje op hun menukaart staan.

images (1).jfif
IMG-20210302-WA0026.jpg
bottom of page